ΑΡΧΕΙΟ

ABOUT

Η φωτογραφία μου
https://www.facebook.com/groups/374065899349564/

Σελίδες

Αναγνώστες

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ

 






Θέλετε να χάσετε κιλά; Προσπαθείτε πολύ καιρό, αλλά δεν τα καταφέρνετε; Ξεκινήστε με τη Σελήνη βοηθό σας και θα τα καταφέρετε!

Το ερώτημα είναι σχεδόν πάντα το ίδιο: Γιατί η Σελήνη; Υπάρχει μια πλήρης αστρολογική θεωρία που εξηγεί το ρόλο της στη διατροφή, την όρεξη και κατ’ επέκταση στα κιλά μας!

Η Σελήνη στην αστρολογία –εκτός των άλλων- συμβολίζει και τη μητέρα μας, την πρώτη μας τροφό, αυτή που φροντίζει τη διατροφή μας, από τη γέννηση μέχρι και την ενηλικίωσή μας. Η θέση της στο προσωπικό μας ωροσκόπιο καθορίζει τη γενικότερη στάση μας απέναντι στο φαγητό και επηρεάζει το ενδοκρινικό σύστημα και την ορμονική μας κατάσταση. Εκτός όμως από την ξεχωριστή επιρροή στον καθένα, η Σελήνη μας επηρεάζει όλους και περιστασιακά ανάλογα με τις εκάστοτε διελεύσεις της. Έχει αποδειχτεί ότι η θέση του φεγγαριού στον ουράνιο θόλο έχει άμεσες επιρροές στην πέψη αλλά και την όρεξή μας.

Για παράδειγμα, όταν έχει Πανσέληνο, έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι καταναλώνουν – κατά μέσο όρο- 8% μεγαλύτερες μερίδες και πίνουν περίπου 25% περισσότερο από τις υπόλοιπες ημέρες! Οι φάσεις της Σελήνης επηρεάζουν επίσης τη ροή και τον όγκο των υγρών στη Γη αλλά και στα πλάσματά της. Το φαινόμενο της άμπωτης και της πλημμυρίδας και ο έμμηνος κύκλος της γονιμότητας στις γυναίκες είναι τα πιο γνωστά παραδείγματα.

Πώς όμως επηρεάζει τα επιπλέον κιλά αλλά και την προσπάθειά μας να τα χάσουμε; Η εξήγηση βρίσκεται στη θεωρία της βιολογικής παλίρροιας, η οποία υποστηρίζει ότι, εφόσον το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 70% από νερό, η Σελήνη επηρεάζει τα σωματικά μας υγρά όπως ακριβώς και με τη θάλασσα. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στη χάση της, κυρίως από το τελευταίο τέταρτο μέχρι και τη Νέα Σελήνη, τότε τα υγρά του σώματός μας φτάνουν στο μικρότερο ποσοστό τους. Αυτή είναι η ιδανικότερη στιγμή για να αρχίσουμε δίαιτα. Παράλληλα, η απόφασή μας θα είναι ευκολότερη, αφού η επίδραση της Νέας Σελήνης μας αναζωογονεί ψυχοσωματικά για μέρες (κυρίως όσους ανήκουν στο ζώδιο όπου πραγματοποιείται) και μας χαρίζει καλή διάθεση και ευεξία.


ΒΗΜΑ – ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

- Απαραίτητη προεργασία:

Αφού επισημάνετε την ημέρα και την ώρα που ξεκινάει η Νέα Σελήνη (δείτε σχετικό άρθρο στο τμήμα της Αστρολογίας που δείχνει ακριβώς τη μέρα, την ώρα και το ζώδιο που γίνεται η Νέα Σελήνη κάθε μήνα) κανονίστε το πρόγραμμά σας και φροντίστε ώστε την ίδια αλλά και την επόμενη μέρα να μην έχετε πολλές υποχρεώσεις. Το τελευταίο σας γεύμα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί περίπου τρεις ώρες πριν από τη Νέα Σελήνη και να αποτελείται κυρίως από φρούτα και λαχανικά.


- Η αποτοξίνωση άρχισε:

Ξεκινήστε την ώρα έναρξης της Νέας Σελήνης. Θα μείνετε νηστικοί για 24 ώρες, πίνοντας άφθονο νερό. Δεν πρέπει να φάτε τίποτα στερεό, δεν πρέπει να καπνίσετε και φυσικά δεν θα πρέπει να πιείτε καφέ, αναψυκτικά ή άλλα ερεθιστικά ροφήματα. Μπορείτε όμως να πιείτε άφοβα αφεψήματα από βότανα, αρκεί να μη χρησιμοποιήσετε καμία γλυκαντική πρόσθετη ουσία. Κατά τη διάρκεια αυτού του 24ώρου πρέπει απαραιτήτως να πιείτε πέντε λίτρα μεταλλικό νερό. Πίνετε 1 ποτήρι νερό κάθε 1 ώρα ή ακόμη περισσότερο, αν το επιθυμείτε. Καλό είναι επίσης να αναπαυτείτε όσο μπορείτε περισσότερο.


- Αμέσως μετά:

Όταν συμπληρωθούν οι 24 ώρες
της αποτοξίνωσης, μην πέσετε αμέσως στο φαγητό και σε όσα ήταν απαγορευμένα την προηγούμενη ημέρα, όπως π.χ. το κάπνισμα! Συνεχίστε να πίνετε πολύ νερό και πιείτε ένα ποτήρι φρεσκοστυμμένο χυμό από φρούτα ή λαχανικά εποχής, τον οποίο θα πρέπει να αραιώσετε με αρκετό νερό. Μη χρησιμοποιείτε τυποποιημένους χυμούς και μην ανακατέψετε τους χυμούς φρούτων με των λαχανικών. Πιείτε πάλι ένα χυμό έπειτα από 2 ώρες και αργότερα φάτε φρέσκα φρούτα ή μια χορτόσουπα ή το ζωμό βρασμένων λαχανικών. Η αποτοξίνωση θα λειτουργήσει καλύτερα, εάν τις επόμενες ημέρες συνδυαστεί με ισορροπημένη διατροφή.


- Μια καλή αρχή:

Εάν χρησιμοποιήσετε τη δίαιτα της Σελήνης όχι απλώς ως αποτοξίνωση, αλλά ως την έναρξη της προσπάθειάς σας για να χάσετε κάποια περιττά κιλά, συνεχίστε τις επόμενες ημέρες με το πρόγραμμα αδυνατίσματος που έχετε επιλέξει. Τώρα, έχοντας απαλλαγεί από τουλάχιστον 2 κιλά και με φυσική κατάσταση καλύτερη από ποτέ, να είστε σίγουροι ότι η προσπάθειά σας οδεύει προς σίγουρη επιτυχία.


- Χρειάζεται προσοχή:

Αν είστε απόλυτα υγιείς και ακολουθείτε τις οδηγίες κατά γράμμα, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Εάν όμως έχετε κάποιο πρόβλημα, είναι απαραίτητο να ζητήσετε τη γνώμη του γιατρού σας. Η δίαιτα της Σελήνης μπορεί να επαναληφθεί, πάντα με σημείο έναρξης την ημερομηνία έναρξης της Νέας Σελήνης, όχι όμως για παραπάνω από ένα 24ωρο. Δεν είναι τυχαίο ότι τη δίαιτα αυτή την εφαρμόζουν κατά περιόδους χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών, κορυφαίοι αθλητές, για να μεγιστοποιήσουν την απόδοσή τους, και καλλιτέχνες για να διατηρήσουν τη νεότητά, την ευεξία και την καλή τους υγεία.


ΝΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Η δίαιτα της Σελήνης είναι μια επαναστατική μέθοδος με την οποία μπορούμε να χάσουμε μέχρι και τρία κιλά σε μία μέρα (τα κιλά που χάνονται ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Εκείνοι που έχουν πολλά παραπανίσια κιλά και κατακράτηση υγρών σίγουρα θα χάσουν περισσότερο από άλλους). Πρόκειται για μια ψυχοσωματική διαδικασία ενός 24ώρου, που βασίζεται στην ιαματική νηστεία. Η προσπάθεια ξεκινάει την ώρα έναρξης της Νέας Σελήνης: από εκείνη τη στιγμή ξεκινάμε πίνοντας μόνο νερό 24ώρες.

Μένοντας νηστικοί για μια ημέρα, στην ουσία «καθαρίζουμε» τον οργανισμό μας, ώστε να μπορεί να κάνει ένα νέο διατροφικό ξεκίνημα, πιο υγιεινό και λιγότερο επιβαρυντικό για την υγεία και την εμφάνισή μας και να μπορέσουμε να πλησιάσουμε περισσότερο τον ιδανικό μας εαυτό. Η αποχή από τη στερεά τροφή για το συγκεκριμένο διάστημα έχει αποτέλεσμα την αποτοξίνωση του οργανισμού, με συνέπεια να αυξάνεται σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό η απώλεια βάρους. Η αποτοξίνωση έχει και μία ακόμη θετική παράμετρο:
κάνει το δέρμα όμορφο και λαμπερό!


ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

- Για να ξεκινήσετε δίαιτα, επιλέξτε την εποχή που η Σελήνη βρίσκεται σε κάποιο από τα «στεγνά» ζώδια, με ιδανικότερη περίοδο όταν η Νέα Σελήνη θα βρίσκεται σ’ ένα απ’ αυτά, δηλαδή στον Κριό (τον Μάρτιο), Διδύμους (τον Μάιο), Παρθένο (τον Σεπτέμβριο), Τοξότη (τον Δεκέμβριο), Αιγόκερω (τον Ιανουάριο) και στον Υδροχόο (τον Φεβρουάριο), διαφορετικά θα ταλαιπωρηθείτε πολύ για να αδυνατίσετε και το αποτέλεσμα που θα έχετε δεν θα είναι μόνιμο. Όπως και να’ χει αποφύγετε τη Σελήνη τις μέρες και ώρες που βρίσκεται «Κενή Πορείας» (δείτε σχετικά στη σελίδα της Αστρολογίας), για να μην ανακοπεί η φόρα που έχετε πάρει για να αδυνατίσετε.

- Εάν το φεγγάρι βρίσκεται στα ζώδια του Νερού, τον Καρκίνο και τον Σκορπιό, έχουμε την τάση να παίρνουμε κιλά ευκολότερα και την προδιάθεση για κατακράτηση υγρών. Όταν όμως βρίσκεται στο τρίτο ζώδιο του Νερού, τους Ιχθείς, έχουμε μια επίσης μια φυσική έλξη προς πιο ρευστές και λιγότερο θερμιδικές τροφές, με αποτέλεσμα να ισορροπεί η αρχική τάση για ευκολότερα κιλά λόγω της μικρότερης θερμιδικής πρόσληψης.

- Έχετε παρατηρήσει πως μερικές φορές χάνουμε πιο εύκολα κιλά, ενώ άλλες δυσκολευόμαστε; Σπουδαίο ρόλο παίζει η εκάστοτε θέση της Σελήνης κάθε ημέρα στον Ουράνιο θόλο, κυρίως όμως η εναρμόνισή της με τη γενέθλια Σελήνη μας. Αν λοιπόν γνωρίζετε τη θέση της στο προσωπικό σας ωροσκόπιο (αν όχι βρείτε τη βάζοντας στη σελίδα της Αστρολογίας, τα στοιχεία γέννησής σας), θα τη συσχετίσετε με την τρέχουσα φάση της και έτσι θα μπορείτε να επιλέξετε την πλέον κατάλληλη άρα και αποτελεσματική περίοδο για να ξεκινήσετε τη δίαιτά σας.

Καλή επιτυχία!
Συγγραφέας: Ελένη Α.
Πηγή: OLAFREE.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου